THIS PAGE IS PART OF A FRAMESET,  CLICK HERE FOR THE LONG TALL ERNIE SITE

LONG TALL ERNIE & THE SHAKERS - MUSIC
THIS SITE'S JUST TO CATALOQUE MY COLLECTION IN USING IT AS A DATABASE
THESE PAGES ARE PURELY FOR EDUCATIONAL USE TO INFORM YOU
I DON'T S E L LTHE MUSIC
 
THIS IS OLD DATA, WILL NOT UPDATED ANYMORE...
 
† A R N I E  T R E F F E R S

 
BIOGRAPHY


DUTCHUKBANDS
 


 
DISCOGRAPHY

SINGLE VINYL
 1974 - TUCSON
 1974 - DADDY
 1984 - DON'T TELL ME (YOU LOVE ME)
 1984 - THE DREAMER
 1990 - ROCK & ROLL WILL NEVER DIE
 1991 - LOLITA

LP VINYL
 1974 - ARNIE
 1984 - THE DREAMER

CD ALBUM
 1994 - CALL ME OLDFASHIONED


RELATED
        Arnie Treffers  SOLO for other
        artists  songwriter / producer
SOLO SINGLE VINYL 
 1975 - MANUEL (SPECS HILDEBRAND)
 1979 - RIDE'M HIGH JESS! (SCHULTZ)
 1984 - EVERY LITTLE THING (THE TROGGS)
 1985 - IN MY HEART (PARADOX)
 1985.- ONE LIFE, ONE LOVE (PARADOX)
 1988 - LOVE OR LONELINESS (ZINATRA)
 1990 - HIGHWAY TO MY HEART (BARDEAU)
 1990 - LOVE NEVER DIES (ZINATRA)
 1990 - THERE SHE WAS (ZINATRA)

SOLO LP VINYL 
 1975 - FILE UNDER POPULAR (SPECS HILDEBRAND)
 1980 - SNIPER IN THE CROWD (SCHULTZ)
 1988 - ZINATRA (ZINATRA)

CD 
 1980 - SNIPER IN THE CROWD (SCHULTZ)
 1990 - THE GREAT ESCAPE (ZINATRA)
 2004 - ROCKAMENTARY PART.1 (ZINATRA)
 2004 - ROCKAMENTARY PART.2 (ZINATRA)

MARKED GREY IS WANTED!BIOGRAPHY DUTCH

SEE PAGE ABOUT LONG TALL ERNIE

KORTE STAMBOOM (DOOR MARIUS VAN LOON)
ARNOLDUS (ARNIE) TREFFERS (alias Long Tall Ernie), geboren Assen 15 Februari 1947.
Tekstschrijver en componist en zanger van onder anderen: Moan en Long Tall Ernie and the Shakers en in Denemarken restauranthouder en musicus.
Huwde (1) Arnhem 8 november 1967, MARTINA HAKET, geboren Arnhem 4 Oktober 1948 (dochter van Martinus Haket en Huibertje Neeltje Faasse). Huwelijk ontbonden 1970.
Huwde (2) Frejev Kirke Aalborg (Denemarken) 1 September 1990, SOLVEIG SEGENSTRØM SVENDSEN, geboren Ulstrup (Denemarken) 16 mei 1953 (dochter van Henning Kristian Segenstrøm Svendsen en Ella Johansen).
Overleden Loppersum (Westeremden) 25 augustus 1995 (kanker), gecremeerd Groningen 30 augustus 1995.

MUZIEK
Arnie Treffers begint zijn muzikale loopbaan bij een aantal bands uit Arnhem: CS '65; LIMITED '65; PALACE en MOAN. De laatste groep ontwikkelt zich tot Long Tall Ernie & the Shakers als men besluit ook rock & roll-nummers te gaan spelen.
Arnie Treffers heeft ook platen uitgebracht onder de naam  ARNIE.
In 1983 gaat Arnie naar Denemarken, om daar verder te leven en te componeren.
Hij trad daar ook in het huwelijk. Hij nam heel veel op daar. Maar het meeste verkocht niet zo, hij was dan ook niet zo bekend in Denemarken, als in Nederland of Duitsland.

ENIGE FEITEN:
Een groot misverstand is het feit, dat ARNIE TREFFERS ook aan BIG ERNIE gelinkt is. BIG ERNIE is niemand anders dan ERNIE BENDER, bekend van de single STRANDFEEST. De Single/Ep Lazy Elsie Mollie-Bye Bye Blondie wordt vaak te koop aangeboden als zijnde Big Ernie alias Arnie Treffers, of zelfs Long Tall Ernie. Big Ernie wordt op deze Single/Ep door de Jets bijgestaan (heeft niets met Hank The Knife & The Jets te maken). Wie de single draait, komt al snel tot het feit, dat het ook niet in de verste verte op Arnie Treffers gelijkt.

VERDER:
"The Dreamer" is gekomponeerd en opgenomen in Denemarken (ofschoon de release in Nederland was) in Aalborg met sommige Deense musici, waar hij gedurende een aantal jaren mee werkte.
Hij nam 2 singles samen op met Trevor Brice (de vroegere solozanger van Vanity Fair), die ook in Aalborg woonde. Nummers van de single zijn: "In My Heart en One Love, One Life". De single waren opgenomen onder de naam PARADOX.
Hij nam ook een Elvis Medley met Deense musici op en noemden zichzelf "The Raiders".
Een ander single was als Long Tall Ernie & Friends met "Rock 'n Roll will never die".
Ook een single nam hij op met een Hollandse zangeres, genaamd BARDEAU, die toendertijd in Rotterdam woonde. Naam van de single was "Highway to my Heart" en was samen met Ron Lieberton geproduceerd.
Ook "Zinatra" opnamen werden in Denemarken opgenomen, gekomponeerd (als KELLY) en geproduceerd met Ron Lieberton.
Arnie nam honderden songs op, of zelfs maar als demo's met zichzelf als zanger, of met andere zangers en/of bands. Arnie schreef en produceerde al deze songs, de meesten in Denemarken.
Ten lange leste, net voor hij stierf, schreef hij nog een country-achtige LP in 1994 met rockabilly erin, genaamd "Call me Old Fashioned"
Hij leefde in Denemarken van 1983 tot hij op 29 Augustus 1995 bij zijn broer thuis in Ebe (Westeremden in Groningen) aan longkanker stierf. Arnie werd helaas maar 48 jaar. Een groot verlies voor de muzikale wereld.


HET LEVEN MET EEN ROCKSTAR
door: Solveig Treffers

Velen vanaf middelbare leeftijd en ouder, en misschien ook wel jongeren onder de lezers, weten wie Arnie Treffers was; de voorman van de legendarische Arnhemse Rock-'n'-Roll formatie Long Tall Ernie and the Shakers en één van de mannen achter het project "Stars on 45". Nadat de faam van Long Tall Ernie and the Shakers was weggeëbd, trok Arnie zich illusieloos terug in een uithoek van Denemarken. 

Hij kon zich eerst nog redden met royalty's die hij ontving van "Do You Remember" en "Golden Years Of Rock and Roll" op de achterkant van de eerste Stars On 45 terecht was gekomen. In zijn nieuwe vaderland maakte hij muziek met veel nieuw Deens talent. Hij schreef en produceerde liedjes voor de talentvolle groepen. Zo produceerde hij een plaatje van Sugar and the Lollipops dat in Denemarken goud werd, toen nog van een groep die Heinrich heette. Bij sommige had hij veel succes en bij anderen helaas niet. Ook voor de oude Engelse rotten zoals Billy J. Kramer en Reg Presley zanger van de groep The Troggs schreef en produceerde hij liedjes. Was dat zijn toekomst nadat hij mij had ontmoet?

Arnie kreeg weer zin om te gaan zingen en merkte tevens, dat hij ook plezier in zijn eigen stem kreeg. Dat was voor het eerst. Met een Deense technicus is hij aan de slag gegaan. Er werd een goedkope studio geregeld en de beste muzikanten uit de kennissenkring erbij gehaald. Toen de opnames klaar waren heeft hij het bandje naar een man van EMI-Bovema in Heemstede gestuurd. Een anekdote over het betreffende bandje gaat als volgt. De vrouw van de man, naar wie het bandje was gestuurd, speelde tijdens het stofzuigen het bandje af. Zij had geen flauw idee wie het zong en ook haar man niet. Zo is er een deal gemaakt. Met de Nederlandse platenbazen onderhield hij een goede relatie. Er kwamen nog enige solo-albums van hem uit. Tevens maakte hij tournee's door Denemarken en andere Scandinavische landen met verschillende Deense Rock-'n'-Roll acts. 

Arnie en ik startten in 1986 met een Indonesisch restaurant. Het was tevens het eerste Indonesische restaurant in onze streek. We dachten dat het bij de Denen wel in de smaak zou vallen. Ze waren in die periode zeer conservatief met het eten. Ze wilden wel een pizza van de Italiaan uit hun plaats. Heel vervelend. In 1990 hebben we het restaurant verkocht en op 1 september van dat jaar zijn we in Aalborg getrouwd.

Na de verkoop van het restaurant kon Arnie zich geheel aan de muziek wijden. Muziek schrijven en produceren voor andere artiesten. Hij maakte prachtige muziek zoals rock, country en pop. Tevens bewerkte hij de muziek voor bedrijven om hun product te promoten. Voor een exclusief Deens schoenenmerk, genaamd Bubetti, maakte hij een mini-musical dat de naam "Het magische in je" mee kreeg. Dat was voor de betreffende firma in Denemarken een groot succes. Het was een geweldige periode.
Het onfortuinlijke kwam plots in ons midden. Arnie werd ziek, had kanker. Deze ziekte was de laatste 2-3 jaar slopend. Hij accepteerde zijn ziekte en had een fantastisch gevoel voor humor. Een markant en fantastisch persoon.

Op 25 augustus 1995 overleed hij in het Groningense Westeremde in bijzijn van zijn familie. 

Uit: Het Treffertje, 1e kwartaal 2005 
 Click on Picture to Enlarge . . .


BIOGRAPHY UK

SHORT GENEALOGICAL (BY MARIUS VAN LOON)
ARNOLDUS (ARNIE) TREFFERS (alias Long Tall Ernie), born Assen February 15th, 1947.
Textwriter, composer and vocalist of: Moan, Long Tall Ernie and The Shakers, musician and a restaurant keeper in Denmark.
Celebration of marriage (1) Arnhem, November 8th, 1967 MARTINA HACKET, born Arnhem October 4th, 1948 (daughter of Martinus Hacket adn Huibertje Neeltje Faassen. Divorced 1970.
Celebration of marriage (2) Frejev Kirke Aalborg, September 1, 1990 SOLVEIG SEGENSTRØMSVENDSEN, born Ulstrup, Denmark Mai 16th, 1953 (daughter of Henning Kristian Segenstrøm Svendsen and Ella Johansen).
Died Loppersum (Westeremden) 25 augustus 1995 (cancer), cremated Groningen 30 augustus   1995.

MUSIC
Arnie Treffers did have a start in the music with bands out of Arnhem: CS '65;LIMITED'65;PALACE and MOAN. The last group became Long Tall Ernie & The Shakers, when the decision was made to play rock 'n roll.
Arnie Treffers also released records as ARNIE.
In 1983 Arnie moved to Denmark to live there and also got married.
He recorded a lot of stuff over there. Most of it didn't sell so much, but he was not as known there in Denmark as in Holland and Germany.

SOME FACTS:
A misunderstanding is the fact, that ARNIE TREFFERS has been linked to BIG ERNIE (synonymous to ERNIE BENDER, known from the single STRANDFEEST). The Single/Ep Lazy Elsie Mollie-Bye Bye Blondie often is for sale, being performed by Big Ernie aliases Arnie Treffers, or even Long Tall Ernie. On this Single/Ep Big Ernie's band is The Jets (nothing to do with Hank The Knife & The Jets). Playing the single will come to the conclusion, it don't sounds like Arnie Treffers.

FURTHER ON:
"The Dreamer" was composed and recorded in Denmark, while living in Aalborg. Arnie met some danish musicians who he worked with throuhgout all the years he lived here.
He recorded 2 singles together with Trevor Brice ( former leadsinger of Vanity Fair - from England). Trevor also lived in Aalborg.
These singles are called "In my heart" and "One love, One life". The duo was called "Paradox".
He recorded an "Elvis-medley" with danish musicians - They called themselves "The Raiders"
Another single was "Long Tall Ernie and Friends" with "Rock 'N Roll will never die".
A single with a dutch girlsinger - called Bardeau(at that time - she's from Rotterdam). The single was called "Highway to my heart - (made together with Ron Lieberton).
He also recorded "Zinatra" Stuff in Denmark. (composer as KELLY and produced together with Ron Lieberton).
He did record hundreds of numbers -recorded or at least demorecorded- with Arnie himselve as the singer, or with other singers or bands. Arnie wrote and produced all these numbers - most of them in Denmark.
He lived in Denmark from 1983 until he died in 1995. He made a lot of music not so many in Holland know about.
Finally - just before he died - in 1994 he made a kind of a country-ish record blended with rockabilly, called "Call me oldfashioned".
On August 25, 1995 Arnie Treffers died at home of his brother Ebe (Westeremden) in Groningen, suffering of  cancer.  Arnie Treffers did reach the age of 48 years old. A great lost for all of us!T H E   B A N D S
CS '65
Limited '65
Soul
Palace
Moan
Arnhem
Spijkerkwartet
Long Tall Ernie & The Shakers
The Block
The Raiders
625 Lines
Dutch Boys

Corrections: Use My Guestbook


 


CS '65 / 1965?

NO DATA


LIMITED '65 / 1965?

NO DATA


SOUL / 1966

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten

Arnie Treffers † Vocals 1966 19??
Martin van de Akker Bass 1966 19??
Gert Elferink Organ 1966 19??
Harry van de Akker Guitar 1966 19??


PALACE / 1968 - 1972


Arnie Treffers †
(Long Tall Ernie)
Bass 1968 1968 (Medio)
Henk Bruysten
(The Knife)
Guitar 1968 1968/69
Joop van Erven Drums 1968 1969
Gert de Jong Bass 1968 1972
Gert Elferink Organ 1968 1972
Pierre Beek † Vocals 1968 1972
Ron Berendsen Drums 1969 1972

DUTCH
Palace was een experimentele groep, opgericht door Henk Bruysten in 1968. Het bracht muziek in zevenkwartsmaat. Sommige mensen vonden deze muziek fantastisch, maar velen konden die, soms meer dan een half uur durende nummers, niet zo waarderen. Het was geen muziek om op te dansen.

AANVULLING VAN GERT DE JONG...
Arnie Treffers was mijn voorganger als bassist: hij verliet Palace medio 68.
Henk Bruysten verliet Palace in eind 68/ begin 69 en werd opgevolgd door Gert Elferink dus toetsen ipv gitaar. Na een heavy-rock periode met veel werk van Hendrix, Cream, Led Zeppelin werd Palace een groep met uitsluitend eigen, experimenteel werk.
De singel Baby Jane (geschreven door Don Lewis en 1e plaat door BASF uitgegeven - producer Roy Beltman), was een laatste poging het voortbestaan van Palace te redden. De B kant (One of those Days) laat het echte Palace horen
Palace werd ontbonden in 1972.

UK
Palace was an experimental group by Henk Bruysten in 1968. The music was brought in 7¼. Some people did like the music, others couldn't love the music with songs of half an hour or more. It wasn't dance music.

(Bron/Source: Arnhem Beat '60 van Jeannette Joosten, 1985)MOAN / 1968 - 1973

See MOAN


ARNHEM / 1971-1973

Arnie Treffers † Vocals 1971 1973
Henk Bruysten Bass 1971 1973
Alan Macfarlane Drums 1971 1973
Theo Gamelkoorn Guitar 1971 1973


SPIJKERKWARTET / 1972 - 1973

See Spijkerkwartet


LONG TALL ERNIE & THE SHAKERS / 1972-1981

See Long Tall Ernie


THE BLOCK / 1980 - 1981

See LTE / Treffers Aliases


THE RAIDERS / 1986 (DENMARK)

See Related


625 LINES / 19??

See LTE / Treffers Aliases


DUTCH BOYS / 19??

See LTE / Treffers AliasesDISCOGRAPHY

SINGLE VINYL

197408--
Tucson ........................... (A) 2050 325   polydor
Hey Mama ......................... (B) 2050 325   polydor
(From LP: Arnie)
1974----
Daddy ............................ (A) 2050 339   polydor
Silver Cadillac .................. (B) 2050 339   polydor
(From LP: Arnie)1984----
Don't tell me (you love me) ..... (A) 1A 006-1270917 emi
Hot Blooded ..................... (B) 1A 006-1270917 emi
(From LP: The Dreamer. B-Side not at LP)1984----
The Dreamer ..................... (A) 1A 006-1271257 emi
Out In The Streets .............. (B) 1A 006-1271257 emi
(From LP: The Dreamer)
SINGLE NIET IN BEZIT / SINGLE NOT IN COLLECTION1990----
Rock 'n' Roll will never die ..... (A) R.B 110     red bullet
I believe in you ................. (B) R.B 110     red bullet1991----
Lolita ........................... (A) FL 90061 front records
Too young too fast ............... (B) FL 90061 front records
DUTCH
In de jaren tachtig werd het rustig rond Arnie, die naar Scandinavië
verhuisde. In 1991 ontmoette Peter Koelewijn hem toevallig bij Dino
records. Treffers had een bandje bij zich, met daarop een paar
liedjes die Peter én Dino directeur Tony Berk konden bekoren.
De songs werden gearrangeerd door Johan Rövenstrunck en de opnamen
vonden plaats in de Fendal Sound studio met technicus Hans van Vondelen
UK
In the 80th's it became very quiet around Arnie, who went to Denmark.
In 1991 Peter Koelewijn did met him at Dino Records. Treffers owned a
tape, on which some songs for Peter and Dino director Tony Berk.
Songs were arranged by Johan Rövenstrunck and the recordings were at
Fendal Sound studio with technicus Hans van Vondelen.

BRON / SOURCE:  PETERKOELEWIJN.NL 


DISCOGRAPHY

LP VINYL

197409--
ARNIE- POLYDOR 2925 024
 1. Hey Mama(*)
 2. Silver Cadillac (*)
 3. Hunted 
 4. Me and my woman 
 5. Tucson (*)
 6. Please Maria 
 7. Rosie 
 8. Cold day; bad news 
 9. A cowboy never cries 
10. Daddy (*)

(*) SINGLE RELEASED

vocals:  Arnie Treffers; drums 3>8/10:  Alan McFarlane;
drums 2/9: Wim Jongbloed; keyboard:  Jan Rietman;
bass 1>9:  Robert Verwey; bass 10:  Henk Bruysten;
guitaar 2/4/6/8:  Ronnie Meyes; guitaar 1/3/5/7: Tjipke Tjipkema;
guitaar 1/3/5/6/9:  Brendley Müller; guitaar 10: Alfons Haket;
vocals 1:  Brendley Müller; vocals 9:  John Solleveld;
vocals 3>6/10:  Patricia Paay; vocals 3>6/10:  Yvonne Paay;
producer:  Arnie Treffers; producer:  Rein Muntinga;
engineer:  John Sonneveld; design + fotografie:  Arnie Treffers;
Composer:  Arnie Treffers
VERY UNDERESTIMATED LP
1984----
THE DREAMER - EMI/BOVEMA 068 127090 (DANISH RELEASE)
 1. Don't tell me (you love me) 4:09 (*)
 2. Love me (like a heart attack) 2:59
 3. Close your eyes 4:18 
 4. I like the nightlife 2:32 
 5. Stranger (on the telephone) 2:42 
 6. Yes boss, no boss 4:20 
 7. Hard time 3:32 
 8. The dreamer 3:35 (*)
 9. Be what you are 2:35 
10. Out in the streets (*)

(*) SINGLE RELEASED

vocals:  Ralf Arnie; drums, percussion:  Mikkelsen Peter Bo;
guitaar, keyboard:  Phil Barret; bass:  Leif Köcks Hansen;
background vocals:  Jan Larsen; background vocals:  Mette Ekfeldt;
composer:  Arnie Treffers; composer:  Tony Britnell
COMPOSED AND RELEASED IN DENMARK, HARDLY SOLD IN HOLLAND 


DISCOGRAPHY

CD

1994----
CALL ME OLDFASHIONED - BM RECORDS LTE CD01 (DANISH RELEASE) CDR
 1. Those were the days (When Elvis was the King)(Kelly/B.Moller/Kelly 3:22)
 2. 7 - 11 (Kelly 2:54)
 3. Mama's Eyes (Kelly 4:20)
 4. Stop Fooling Around (Kelly 2:36)
 5. A Moment of 1000 years (Kelly 3:34)
 6. Running (Kelly 3:34)
 7. Cajun Food (Allez come on allez) (Kelly 3:03)
 8. Goodbye My Love (Auf Wiedersehen) (Kelly 3:41)
 9. Easy Rider (Kelly 3:08)
10. Medicine Man (I'm your) (Kelly 3:05)
11. Please Tell me (You stay the Night) (Kelly 2:44)
12. Song for Nils (Kelly 2:27)
COMPOSED AND RELEASED IN DENMARK, NO RELEASE FOR HOLLAND
Recorded BM Studio, Vadum, Denmark
Producer: ARNIE TREFFERS

SEE ARNIE TREFFER'S FAX

COMMENT:
KELLY is pseudoniem voor ARNIE TREFFERS, zingt en speelt op deze CD
KELLY is pseudonymous for ARNIE TREFFERS, playing & vocals on this record

WITH THANKS TO TON ODIJK 


DISCOGRAPHY

SINGLE VINYL RELATED

1975----
Specs Hildebrand
Manuel ........................... (A) 16 338 AT  Ariola
What have they done .............. (B) 16 338 at  ariola
(Produced by Arnie Treffers)
SEE FILE UNDER POPULAR1979----
Schultz
Ride'm High Jess ........................ (A) cbs 8760
Gentleman Jim ........................... (B) cbs 8760
Composer: Golsteijn/Britnell/Treffers.
Produced by: J.Golsteijn, A.J. Britnell and A. Treffers


1985----
Paradox
One Life, One Love

COMMENT:
Paradox is Arnie Treffers & Trevor Brice (Denmark)
Trevor was former leadsinger of Vanity Fair
Recorded: Aalborg - Denmark 
SINGLE NIET IN BEZIT / SINGLE NOT IN COLLECTION1984----
The Troggs
Every little thing ................ (A) 106 324 virgin records
Black Jack and Poker .............. (B) 106 324 virgin records
(Composer A-Side: Reg Presley / Arnie Treffers)
The Troggs with a big production on Virgin Records! A good pop song with a sound that is very 80's. I think I've heard the chorus somewhere else before? Someone playing a synthesiser joins the band! I don't like synthesisers, especially not on a Troggs song. And, what is worse, this was Ronnie Bond’s last single with the band and all I can hear is a drum machine! Maybe he plays some drum fills? Arnie Treffers was a guy from Holland who had a band in the 60's called Long Tall Ernie and 1971-1982 Long Tall Ernie and the Shakers. Black Jack & Poker is a great song with a sound that is much more raw. But with a drum machine and (real?) saxophones! The extended 12" Every Little thing is just a bit too long...

EVERY LITTLE THING (EXTENDED MIX)1988----
Zinatra
Love or Loneliness ................ (A) 870 438-7 n.t.records
Rock & Roll hangover .............. (B) 870 438-7 n.t.records
(Composer: A-Side: KELLY / B-Side: KELLY / MUSPER)

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een synoniem van ARNIE TREFFERS, die op deze single speelt.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is synonymous for ARNIE TREFFERS and playing on this record.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY)
1990----
BARDEAU
Shoot Me Like a Bullet ............. (A) pb43753 rca
Highway To My Heart ................ (B) pb43753 rca
Bardeau is a Dutch Girl-singer from Rotterdam, Holland
(Producer: B-Side Arnie Treffers / Ron Lieberton)1990----
Zinatra
Love Never Dies ................... (A) 878 206-7 mercury records
Rock & Roll hangover .............. (B) 878 206-7 mercury records

COMMENT:
DUTCH
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY)
1990----
Zinatra
There She Was ..................... (A) 875 334-7 mercury records
You Only Live Once ................ (B) 875 334-7 mercury records
(Composer: B-Side: KELLY / ZINATRA)

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een synoniem van ARNIE TREFFERS.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is synonymous for ARNIE TREFFERS.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY) 


DISCOGRAPHY

LP VINYL RELATED

1975----
Specs Hildebrand
FILE UNDER POPULAR - 89 285 xot ariola
 1. Manuel (*)
 2. Champ In Defeat
 3. I'm The Missing Piece
 4. The Bear
 5. Showdown
 6. Whenever Hedda's Whoopin'
 7. Birds Of A Feather
 8. File Under Popular
 9. And When It Sells
10. Evel
11. Better Of A Legend
12. It Wasn't Quite The First Time
13. Kiss Of The Keys
(Producer: Arnie Treffers)
(*) Single Released.

COMMENT:
DUTCH
Mijn eerste album bijvoorbeeld: ik debuteerde als zanger
Specs Hildebrand, Jip Goldsteijn en Ton de Zeeuw debuteerden
als songschrijvers, ARNIE TREFFERS debuteerde als producer
en Arnold Mühren debuteerde met zijn Arnold Mühren Studio.
Het was allemaal nog spannend en fris, dat soort dingen ver-
geet je je hele leven niet meer - door Specs Hildebrand.

Het eerste album van Specs Hildebrand was getiteld 'File Under Popular', destijds een aanduiding die op veel lp's werd gezet om de platenzaken aan te geven in welke verkoopbakken de muzieksoort thuishoorde. Popmuziek, dus, met een knipoog naar de enorme populariteit die Specs wel even zou veroveren.

Het album werd opgenomen in de studio van Arnold Mühren, met medewerking van tal van beroemde Nederlanders, zoals Arnie Treffers van Long Tall Ernie & The Shakers, destijds een rock & roll-act die voortdurend de hitlijsten bestormde. Theo/Specs beschrijft zijn eerste album als "een goed en mooi product, al had het wel verschillende stijlen. Uiteindelijk zijn we allemaal ingestort omdat we bezig waren tot diep in de nacht. Het moest er in een tijdsbestek van vijf dagen op staan. Eigenlijk kon dat niet, maar het was wel erg gezellig." Jip Golsteijn en Specs werden dikke maatjes die tot Jips voortijdige dood onafgebroken samen muziek hebben gemaakt.

UK
My first album f.i.: I made my debut as leadsinger Specs Hil-
debrand, Jip Goldsteijn and Ton de Zeeuw made their debut
as songwriters, ARNIE TREFFERS made his first production
and Arnold Mühren made his first record with his Arnold Mühren
Studio. It was all exciting and new, and you never will forget
this things in your life - by Specs Hildebrand.

BRON / SOURCE: SPECSHILDEBRAND.COM

SONGS WITH OTHERS:
Specs Hildebrand & Schultz:
SLY SANDUSKY'D EYES1980
Schultz
SNIPER IN THE CROWD - CBS / 84249
VOCALS: Arnie Treffers (Long Tall Ernie)
 1. Toonder and lightning 3:04 
 2. The brown bomber 4:07 
 3. Cinderella man 3:40 
 4. Satchell feet 3:41 
 5. Ride 'm high Jess 3:16 (*)
 6. Honey I forgot to duck 3:09 
 7. Float like a butterfly 2:31 
 8. Can I touch him 4:19
 9. I just slug some people with my fists 2:56 
10. Sniper in the crowd 4:16

vocals:  Barry Schultz; drums, percussie:  Jan Peijnenburg;
guitar:  Karl Buskohl; keyboards:  Marvin Hart; bass:  Jack Root;
producer, arrangements:  Jip Golsteijn;
producer, arrangement:  Tony Britnell;
producer, arrangement, vocals:  ARNIE TREFFERS (Barry Schultz)
LP 1979 TO CD

(*) Single Released

SONGS WITH OTHERS:
Specs Hildebrand & Schultz:
SLY SANDUSKY'S EYES
1988----
Zinatra
ZINATRA - NT Records: 834 860-1
 1. Looking for love (*)
 2. Love or loneliness (*)
 3. Hard to explain
 4. Hero
 5. Mame of the game
 6. Rider in the night
 7. Somewhere (*)
 8. Heat of the moment
 9. Feather in the wind
10. Rock & Roll hangover (*)
11. More than friends
SONGS:
1,2,6 Composer KELLY
5,8,10 Composer KELLY / Musper
(*) Single Released!

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een pseudoniem van ARNIE TREFFERS, die op deze LP speelt.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is pseudonymous for ARNIE TREFFERS and playing on this LP record.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY) 


DISCOGRAPHY

CD RELATED

2005----
SNIPER IN THE CROWD - FONOS: LP-7031 (1979 CBS / 84249)
A FONOS PRODUCTION (WWW.FONOS.NL)
VOCALS: Arnie Treffers (Long Tall Ernie)
 1. Toonder and lightning 3:04 
 2. The brown bomber 4:07 
 3. Cinderella man 3:40 
 4. Satchell feet 3:41 
 5. Ride 'm high Jess 3:16 (*)
 6. Honey I forgot to duck 3:09 
 7. Float like a butterfly 2:31 
 8. Can I touch him 4:19
 9. I just slug some people with my fists 2:56 
10. Sniper in the crowd 4:16

vocals:  Barry Schultz; drums, percussie:  Jan Peijnenburg;
guitar:  Karl Buskohl; keyboards:  Marvin Hart; bass:  Jack Root;
producer, arrangements:  Jip Golsteijn;
producer, arrangement:  Tony Britnell;
producer, arrangement, vocals:  ARNIE TREFFERS (Barry Schultz)
LP 1979 TO CD

(*) Single Released

SONGS WITH OTHERS:
Specs Hildebrand & Schultz:
SLY SANDUSKY'S EYES1990----
Zinatra
THE GREAT ESCAPE - Mercury: 842 962-2
 1. The Great Escape
 2. Take it to the Top
 3. Two sides of love (*)
 4. There She was (*)
 5. Love never dies (*)
 6. Unknown skies
 7. Too blind to see
 8. Candyman
 9. Hold on
10. Only your heart
11. Jekyll and Hyde
12. The roaring silence
Songs:
 8 composer KELLY / Zinatra
11 composer KELLY / Musper / Zinatra
(*) Single Released!

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een pseudoniem van ARNIE TREFFERS, die op deze CD speelt.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is pseudonymous for ARNIE TREFFERS and playing on this CD.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY)2004----
Zinatra
ZINATRA - Snakebyte Records: snb005
ROCKUMENTARY PART 1
 1. Looking for love (*)
 2. Love or loneliness (*)
 3. Hard to explain
 4. Hero
 5. Mame of the game
 6. Rider in the night
 7. Somewhere (*)
 8. Rock & Roll hangover (*)
 9. Heat of the moment
10. Feather in the wind
11. Peppermania
12. More than friends
BONUSTRACKS:
13. Gone with the wind
14. More than friends (EXTENDED VERSION)
15. Somewhere (RADIO EDIT)
16. Heat of the moment (LIVE)*
17. Gone with the wind (LIVE)*
18. Moving on sound
19. Car lover
SONGS:
1,2,6,8,13,17 Composer KELLY
5,9,16 Composer KELLY / Musper
16,17 * Rec. at De Pub, Vlissingen, Holland for Countdown Radio Show,
       01.07.88 and broadcasted on 15.07.88
(*) Single Released!

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een pseudoniem van ARNIE TREFFERS, die op deze CD speelt.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is pseudonymous for ARNIE TREFFERS and playing on this record.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland
Zinatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY)2004----
Zinatra
THE GREAT ESCAPE - Snakebyte Records: snb006
ROCKUMENTARY PART 2
 1. The Great Escape
 2. Take it to the Top
 3. Two sides of love (*)
 4. There She was (*)
 5. Love never dies (*)
 6. Unknown skies
 7. Too blind to see
 8. Candyman
 9. Hold on
10. Only your heart
11. Jekyll and Hyde
12. The roaring silence
BONUSTRACKS:
13. Let it go (*)
14. You only live once (*)
15. Don't boogy with the Devill (DEMO)
SONGS:
14,15 Composer KELLY
8 composer KELLY / Zinatra
11 composer KELLY / Musper / Zinatra
(*) Single Released!

COMMENT:
DUTCH
Kelly is een pseudoniem van ARNIE TREFFERS, die op deze CD speelt.
Opgenomen in de Wisseloord Studio's te Hilversum - Holland.
Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Liberton.
UK
KELLY is pseudonymous for ARNIE TREFFERS and playing on this record.
Recorded at The Wisseloord Studio's, Hilversum - Holland.
Zinaatra is an idea of Arnie Treffers and Ron Lieberton.

MEER INFORMATIE/ MORE INFO (DUTCH ONLY)

 


© Copyrights Freetimeweb