THIS PAGE IS PART OF A WEBSITE, CLICKFOR THE LONG TALL ERNIE SITE

HANK THE KNIFE   &   THE  JETS - MUSIC

.....

 
BIOGRAPHY / THE BANDS / THE STORY


Some Photo's: EDU WILTEN
 

BIOGRAPHY


DUTCHBANDS

The Silver Cadillacs
Their Own Story
The Hobby's


DUTCH
1974 Wanneer Henk Bruysten (geboren op 30 Mei 1946) de rock & roll groep Long Tall Ernie & The Shakers verlaat om zijn eigen band te beginnen, noemt hij de groep Darling. Op het Pink Elephant label verschijnt de eerste en enige single Love Centaur/Lazy Daisy, maar veel succes oogst deze niet. Henk speelde overigens niet mee, hij componeerde de song.
 


Long Tall Ernie bassplayer

1975 Het grote succes begint voor Henk Bruysten wanneer hij de groepsnaam wijzigt in Hank The Knife & The Jets.Hij wordt bijgestaan door Pierre Beek, eerder ook gitarist bij Darling, bassist Jan van Haaften, drummer Rob Mijnhart en gitarist Hans van Geffen. Met de eerste single Guitar King is het meteen al raak: het nummer staat maar liefst elf weken in de hitparade en bereikt de tweede plaats. Nog beter vergaat het de opvolger, Stan The Gunman, met een eerste plaats. Het singles kopende publiek laat echter het album The Guitar King links liggen. De elpee bereikt de albumlijsten niet.

1976 De band blijft met haar goed meezingbare rock & roll-liedjes hoge ogen gooien in de nationale hitparade. Het nummer Yesterday Star behaalt een veertiende plaats, Crazy Cat doet het iets minder goed met een eenendertigste notering. Drummer Rob Mijnhart is dan inmiddels al vervangen door ex-Trademark drummer Eugene Arts en Hans van Geffen, die zijn eigen Van Geffen Band opzet, maakt plaats voor ex-Long Tall Ernie & The Shakers gitarist Alfons Haket.
 

1977

1977 Na de geflopte single Ennio/Crackerjack valt de groep uiteen. De single The Man With The Golden Guitar wordt al niet eens meer uitgebracht. Eugene Arts verdwijnt naar Long Tall Ernie & The Shakers en Henk maakt onder de naam Silverstone de single So What / O.K.

1979 Bruysten keert terug als Hank The Knife & Crazy Cats. De Crazy Cats is een Arnhems damestrio, bestaand uit Yvonne, Kitty Bruysten en Letty Arts. De eerste single Johnny & Honey / Song For Kim haalt de hitparade niet. Van Hank The Knife & The Jets verschijnt bij Bovema-Negram de compilatie Golden Greats.

1980 Ook voor de singles Return Of The Knife en Diamonds / Tenderfoot is geen plaats in de nationale hitparade en het eerste Hank The Knife & Crazy Cats-album Crazy Guitar verkoopt nagenoeg niet. Ondertussen verschijnt een tweede compilatie met hitmateriaal van Hank The Knife & The Jets bij het Music For Pleasure-label onder de titel Best Of.

1981 Wanneer ook de single Six Bass Man / Home niet het gewenste succes oogst, valt de groep uiteen. De Crazy Cats maakt nog de single Crazy Crazy Crazy, maar de neerwaartse lijn is voorgoed ingezet. 2003 Vanaf 1 januari gaan Hank the Knife & The Jets weer in de orginele bezetting optreden. 

BRON TEKST: Pop Archief Arnhem  /  EXTRA INFO
 

Hank the Knife nu met de Silver Cadillacs
Door ROB CHEVALLIER. UIT DE GELDERLANDER: 25.01.02

ARNHEM - Henk Bruysten is de man die ooit op één stond in de Top 40. Dat was al meer dan 26 jaar geleden, met Hank the Knife & the Jets. Een glimp van die glorie herleeft zondag in Arnhem.

Probeer het eens: een leuk, pakkend liedje schrijven en er een nummer-één-hit mee scoren. Het lijkt zo simpel, maar vanuit Arnhem bijvoorbeeld, bereikten slechts twee artiesten de top van de hitparade. De vorig jaar overleden Ruud Eggenhuizen, alias DC Lewis, en Henk Bruysten. Die is nog steeds actief en heeft nu een nieuwe groep: Hank the Knife & The Silver Cadillacs.

Een nieuwe naam, met een bekende klank. Klopt, want Bruysten zit al jaren in het vak. In 1970, toen DC Lewis de eerste plaats haalde met het nummer Mijn gebed, zat basgitarist Bruysten met zanger Arnie Treffers in de groep Palace. Al snel werden ze lid van The Moan, waarmee ze de hitparade haalden in 1971. Hetzelfde kunstje lukte hen als lid van Long Tall Ernie & The Shakers. Na een paar hits begon Bruysten voor zichzelf onder de naam Hank The Knife & the Jets. Bruysten had iets nieuws ontdekt. In navolging van Jet Harris, bassist bij The Shadows kwam hij met een superlaag gitaargeluid, dat hij produceerde op zijn zessnarige basgitaar. Dat herkenbare geluid was de basis van de debuutsingle Guitar King. De song schoot zomaar naar de tweede plaats van de Top 40.

Vijf maanden later was het helemaal raak. Stan the Gunman, geschreven door Bruysten en Alan MacFarlane, stond een week lang op één. "Och", relativeert Bruysten, "wel een kick zo'n nummer één, maar je moet gewoon veel geluk hebben." Geluk en iets geks, iets opvallends: ofwel een gimmick. Dat was het bekende basgeluid. Opvallend, maar moeilijk om te spelen. "Je hebt een smalle hals, waarop zes van die dikke snaren zitten", verklaart Bruysten. "Goed spelen lukt pas na lang oefenen, maar het blijft zwaar".
Daarom hing de basgitarist zijn instrument een tijd lang aan de muur. Hij had meer plezier in het knutselen aan songs in zijn opnamestudio. Rond 1993 werd hij door het programma Goud van Oud benaderd voor een live-optreden. Dat beviel zo goed, dat hij de snaren weer oppakte bij Hank the Knife & The Silver Cadillacs.

Vier snaren dan, want voor rock-'n-roll covers was een gewone basgitaar voldoende. Ze speelden prima, die Hank the Knife & The Silver Cadillacs, maar er ontbrak af en toe nog iets aan het geluid. Juist. Die goeie ouwe six-string-bas van Hank the Knife.

Zo pakte Bruysten z'n handelsmerk er toch weer bij. Vooral nadat Alan MacFarlane en Alfons Haket bij de Hank the Knife & The Silver Cadillacs kwamen. "Toen hadden we bijna de vroegere bezetting van Hank The Knife weer bij elkaar", zegt Bruysten.

Die gedachte had het boekingskantoor van de groep ook. En dus werd de naam ijlings veranderd in Hank the Knife & The Silver Cadillacs. "Gewoon omdat die naam commercieel interessanter is", zegt Bruysten nuchter.

Maar ook omdat die nummer-één-hit nog niet vergeten bleek. Want zaaleigenaren wisten de groep al snel te vinden. En Bruysten heeft de smaak weer te pakken. Samen met MacFarlane schreef hij drie nieuwe nummers.

Die worden bewerkt tot ze perfect klinken. "We gaan er nog een keer voor", droomt Bruysten. "En waarom niet. Een van die nummers zou zomaar een hit kunnen worden." Wie weet, het blijft tenslotte een kwestie van geluk hebben.

Hank the Knife & The Silver Cadillacs, zondag 17.30 uur in Heartland aan de Arnhemse Jansstraat. 


HANK THE KNIFE'S OWN STORY
Click on picture to Enlarge

 


 
 

HANK THE KNIFE'S WHOLE STORY
Click on picture to Enlarge

VERONICA 1975
(With thanks to Rob van Veghel)


 
 

PIERRE BEEK'S OWN STORY
Click on picture to Enlarge


PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten
 

`

B I O G R A P H Y


Hank The Knife
(Henk Bruysten)


Pierre Beek


Alfons Haket


Alan Macfarlane


Arjan Witte


Jan Klop


Sander Ponne


Chris Meurs


Fred van Geffen
Hank The Knife Official Website


HANK THE KNIFE'S HOBBY'S

Wist je dat Hank The Knife ook striptekenaar is van oa. DE "BUURT AAN DE BEURT" en "JAN JAMMERDAN" strip, uitgegeven door STUDIO TROLLEY-DOWN, Arnhem!
Did you know Hank The Knife also is a cartoonist of "DE BUURT AAN DE BEURT" and "JAN JAMMERDAM" comics, released by STUDIO TROLLEY-DOWN, Arnhem!
Zie de scans hieronder met dank aan Rob van Veghel! / See the scans below!
 

CLICK ON PICTURE TO DOWNLOAD
DEEL 1: Uitgave 2003 Eerste druk, Strips nr.241 - 400
Iedere strip is in feite een ONELINER met humor
Part 1: Release 2003 First issue, Comics nr.241 - 400
Every comic in principle is a ONELINER with humor

Onderstaande scans zijn van krantenstrips uit de "Zondagskrant"


 

DEEL 1: UITGAVE 2011, Strips nr.939 - 1039Copyright 1993 Eerste druk, Strips nr.14 - 318

Paginakopie: Iedere 2 pagina's bevatten een verhaal, met ONELINER humor
Pagecopy: Every 2 pages contents a story with ONELINER humor

WWW.CATAWIKI.NL


PHOTO'S WANTED OF THE BANDS BELOW

 
P R E  R U N N E R   B A N D S:
Bron / Source HANK THE KNIFE SITE
(*)Beheco's (19??-1963)
(*)The Jumping Sparrows (1963-19??)
(*)Crabs (1965-1966)
(*)Rob Dallas & The Spirits (1965-1966)
(*)Just We (1966-1969)
(*)Bluess '66 (1966-19??)
(*)Palace (1968-1972)
(*)Liberty (1969-1973)
(*)Arnhem (1971-1973)
Long Tall Ernie & The Shakers (1972-1974)
(*)Darling (Composer) (1973-1974)
(*)Silverstone (SOLO !) (1977)
(*)Photo's Wanted !
Corrections: Use My Guestbook

 
B A N D S:
Bron / Source HANK THE KNIFE SITE
Hank The Knife & The Jets 1 (1975-1977)
Hank The Knife & The Jets 2 (2003-2008)
Hank The Knife & The Jets 3 (2009)
Hank The Knife & The Jets 4 (2010)
Hank The Knife & The Jets 5 (2013)
Hank The Knife & The Jets 6 (2019)
Hank The Knife & The Jets 7 (2021)
(*)Photo's Wanted !
Corrections: Use My Guestbook

 
B A N D - A L I A S E S:
Bron / Source HANK THE KNIFE SITE
Hank The Knife & The Crazy Cats (1977-1984)
(*)The Silver Cadillacs 1 (1999)
(*)The Silver Cadillacs 2 (2011)
(*)The Silver Cadillacs 3 (2011)
(*)The Silver Cadillacs 4 (2013)
(*)Sixty Four (2014-2018)
(*)The Silver Cadillacs 5 (2018-2019)
(*)60Four (2021-Now)
(*)Photo's Wanted !
Corrections: Use My Guestbook

 


BEHECO'S / ????-1963

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten
Henk Bruysten Guitar ???? ????
Bep Bruysten ???? ???? ????
Co Bruysten ???? ???? ????
DUTCH
De BEHECO's waren een TRIO, bestaande uit: Henk, zijn vader en broer en speelden veel op bruiloften en partijen, waarbij Henk's vader het repertoire samenstelde. Henks moeder speelde ook vaak mee.
UK
The BEHECO'S were a TRIO, with members: Henk, his father and brother and played a lot on weddings and parties, taking into an account for the setlist by Henk's father. Also playing Hank's mother sometimes.


THE JUMPING SPARROWS / 1963-????
Henk Bruysten Guitar ???? ????
OTHER MEMBERS ????? ???? ????


ROB DALLAS & THE SPIRITS / 1965-1966

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten

Henk Bruysten Guitar 1965 1966
Ko Bruysten Drums 1965 1966
Ed Anneveld Vocals 1965 1966
Henk Sissing Guitar 1965 1966
Henk van de Brink Bass 1965 1966


CRABS / 1965-1966

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten
Henk Bruysten Guitar 1965 1966
Ko Bruysten Drums 1965 1966
Peter Walda Vocals, Organ 1965 1966
Jos Hesseling Bass 1965 1966
Erlend Josephy Guitar 1965 1966

 

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten

BLUESS `66 / 1966-????
Henk Bruysten Guitar 1966 ????
Alan Macfarlane Drums 1966 ????
Jim Sterman Guitar, Vocals 1966 ????


JUST WE / 1966-1969


PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten


 
Henk Bruysten Guitar 1966 1969
Pierre Beek Bass, Vocals 1966 1969
Hans van Geffen Guitar, Vocals 1966 1969
Peter Walda Organ 1966 1969
Medard van de Horst Sax 1966 1969
Willem van Meegen Drums 1966 1969
Emiel Berendsen Unknown 1966 1969
Hans Brinkhuis Keyboards 1966 1969
Nick van Everdingen Bass 1966 1969
Henk van de Brink Bass 1966 1969

 


PHOTO'S: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten

SINGLES
VIDEO

Pop archief Arnhem

MEER FOTO'S / MORE PICTURES...


PALACE / 1968-1972
See Palace


LIBERTY / 1969-1973
Henk Bruysten Guitar 1971 19??
NIELS VAN HOORN ?????? ???? ????
ARIE WILLEMSEN ?????? ???? ????
BOEKE NETTEKOREN ?????? ???? ????
HANS BOS ?????? ???? ????
JAN VAN DER WERF ?????? ???? ????
PAUL ADRIAANSEN ?????? ???? ????
GER LUGTENBURG ?????? ???? ????
HANS NUY ?????? 1970 19??
MAARTENASSINK ?????? ???? ????
ERIK BIJVOORT ?????? ???? ????


ARNHEM / 1971-1973
See Arnhem


LONG TALL ERNIE & THE SHAKERS / 1972-1974
See Biography Long Tall Ernie


DARLING / 1973-1974
Henk Bruysten Songwriter 1974 1974
Pierre Beek Bass, Vocals 1973 01-12-1974
Brendley Muller Guitar, Vocals 1973 01-12-1974
Marjo Schenk Vocals 1973 01-12-1974
Willem Brink Guitar 1973 01-12-1974
Ad van den Berg Guitar 1973 01-12-1974
Henny Haagsma drums 1973 01-12-1974
GOTO: HANK THE KNIFE RELATED


HANK THE KNIFE & THE JETS / 1975-1977


Photo Poparchief Arnhem

Henk Bruysten Bass 1975 1978
Alan Macfarlane Drums 1975 1978
Pierre Beek Guitar 1975 1978
Alfons Haket Guitar 1975 1978
Eugene Arts Drums 1975 1978
Hans van Geffen Guitar 1975 1977
Rob Mijnhart Drums 1975 1976
Jan a.k.a. Johnny Silent van Haaften Bass, Vocals 1975 1978

 

PHOTO: "ARNHEM BEAT" Jeannette Joosten

VERONICA RADIO & TV BLAD: 12.05.77PROMO PHOTO
BY COURTESY OF TON ODIJK


SILVERSTONE 1977

SO WHAT (SILVERSTONE - HANK THE KNIFE - SOLO ?)
So what ........................... (A) Negram NG 2261
O.K. ...............................(B) Negram NG 2261
(Composer: Bruysten / Pierre Beek)
Guus Steenhuis Guitar, Vocals 1977 30.12.1977
Paul Keultjes Guitar, Vocals 1977 1979
Gradus van Gelder Guitar, Vocals 1978 1979
Jan Klop Bassguitar, Vocals 1977 1979
Willem van Zetten Drums 1977 30.12.1977
Nico Verrips Drums 31.12.1977 1979


HANK THE KNIFE & THE CRAZY CATS / 1977-1984
Henk Bruysten Bass 1977 1984
Other members see Hank The Knife & The Jets / 1975-1977
Background vocals are:  Yvonne, 2009 Kitty Bruysten and Letty ArtsTHE SILVER CADILLACS 1999 (1)

Photo 1
Henk Bruysten Guitar, Vocals, Bass, Keyboards 1999 2019
Alfons Haket Guitar, Vocals 1999 2019
Alan Macfarlane Drums 1999 2018
Jos de Waal Vocals 1999 2011
Aart Berlijn Bass 1999 2011
Herstart met bandleden van Hank The Knife & The Jets formatie (1).
Later weer overgegaan naar de huidige Hank The Knife & The Jets (2).THE SILVER CADILLACS 2000

Photo 2

HANK THE KNIFE & THE JETS / 2003-2008
All 3 Photo's: Arnhem, Sonsbeek 2006
Henk Bruysten Guitar, Bass 2003 2009
Alan Macfarlane Drums 2003 2008 (08.06.08)
Pierre Beek Guitar, Vocals 2003 2009 (24.05.09)
Alfons Haket Guitar, vocals 2003 2009HANK THE KNIFE & THE JETS / 2009
Henk Bruysten Guitar, Bass 2009 2010
Chris Meurs Drums 2008 (9.6.2008) 2009
Sander Ponne Drums 2009 2010
Pierre Beek Vocals, Guitar 2009 2009 (24.05.09)
Alfons Haket Guitar, vocals 2009 2010


HANK THE KNIFE & THE JETS / 2010

Henk Bruysten Guitar, Bass 2010 2013
Arjan Witte Keyboard 2010 03/2013
Jan Klop Vocals, Bass 2010 03/2013
Alfons Haket Guitar, vocals 2010 2013
Sander Ponne Drums 2010 03/2011
Alan MacFarlane Drums 03/2011 2013


THE SILVER CADILLACS / 2011 (Vitesse Optreden/Performance) (2)

VERSLAG / REPORT / Nieuws / News 2011
THE SILVER CADILLACS / 2011 (3)
Henk Bruysten Guitar, Vocals, Bass, Keyboards 1999 2019
Alfons Haket Guitar, Vocals 1999 2019
Alan Macfarlane Drums 1999 2018
Aart Berlijn Bass 1999 2013
Zie Nieuws / See News 2011


HANK THE KNIFE & THE JETS / 2013
AND THE SILVER CADILLACS (4)
Henk Bruysten Guitar, Vocals, Bass, Keyboards 2013 2019
Alfons Haket Guitar, Vocals 2013 2019
Alan Macfarlane Drums 2013 2018
Fred van Geffen Bass 2013 2018


SIXTY FOUR 2014

Henk Bruysten Guitar, Bass 09/2014 09/2018
Eef Foppen Drums 09/2014 09/2018
Fred van Geffen Guitar 04/2013 09/2018
Aart Berlijn Bass 09/2014 09/2018THE SILVER CADILLACS / 2018 -2019 (5)
Henk Bruysten Guitar, Bass 2018 01/2019
Alfons Haket Guitar, vocals 2018 01/2019
Theo Gamelkoorn Bass 2018 01/2019
Eef Foppen Drums 2018 01/2019

OUDE / OLD WEBSITE

Het Verhaal Zover / The Story So Far...HANK THE KNIFE & THE JETS / 2019
Henk Bruysten Guitar, Vocals, Bass, Keyboards 2019 2020
Arnoud Holsboer Guitar, Vocals 2019 2020
Harry Angeneind Drums 2019 2020
Aart Berlijn Bass 2019 2020

HANK THE KNIFE & THE JETS / 2021
Henk Bruysten Guitar, Vocals 2021 NOW
Arnoud Holsboer Guitar, Vocals 2021 NOW
Harry Angeneind Drums 2021 NOW
Alfons Haket Bass, Vocals 2021 NOW

60FOUR / 2021 - NOW
Henk Bruysten Guitar, Bass 2021 Now
Alfons Haket Bass, Guitar, vocals 2021 Now
Theo Gamelkoorn Bass, Guitar 2021 Now
Eef Foppen Drums 2021 Now


 


Photo Poparchief Arnhem© Copyrights Freetimeweb