THIS PAGE IS PART OF A FRAMESET,  CLICK HERE FOR THE LONG TALL ERNIE SITE

J A N  R I E T M A N  -  M U S I C

.....
THIS SITE'S JUST TO CATALOQUE MY COLLECTION IN USING IT AS A DATABASE
THESE PAGES ARE PURELY FOR EDUCATIONAL USE TO INFORM YOU
I DON'T S E L L THE MUSIC


UK

BIOGRAPHY DUTCH (Extra INFO - Dutch Only)
De Arnhemse band 'Moan' toont belangstelling voor Jan Rietman en dit is hetbegin van een succes-volle periode in het Nederlandse clubcircuit. 'Moan'wordt 'Long Tall Ernie & The Shakers' en scoort de ene na de andere hit,Hij ontvangt gouden platen en gaat op tournee door Europa. Door de bekendheid van 'Long Tall Ernie & The Shakers' komt Jan Rietman in aanraking met de radio- en televisiewereld. Steeds vaker wordt hij gevraagd om met zijn piano opnamen te begeleiden. Hij wint de derde prijs op het Loosdrechts Jazzfestival, wordt arrangeur in platenstudio's voor onder andere Golden Earring en Andre van Duin en werkt met topproducers als Hans van Hemert en Peter Koelewijn die de ene na de andere hit scoren.

SPECIFIEK
Jan Rietman (4 december 1952, Doetinchem) is een Nederlands pianist en presentator van radio- en televisieprogramma's. Hij heeft gespeeld in groepen als Long Tall Ernie and the Shakers en Unit Gloria. Later is hij bekend geworden met de Jan Rietman Band.

In 1969 en 1970 speelt Rietman in de band Blue Stars en doet hij kort mee bij het Dynamic Organ Trio. In 1971 wordt hij gevraagd als pianist voor de psychedelische band Moan, die is opgericht door Herman Brood. In eerste instantie gaat Rietman hier niet op in - op aanraden van zijn moeder - maar later treedt hij toch toe tot de band. Moan verandert later in Long Tall Ernie and the Shakers.

Vanaf 1973 brengt Rietman onder de naam The Killer verschillende boogiewoogie-singles en een LP uit. Bij het Loosdrecht Jazz Concours wordt hij tweede. Ook zijn carrière bij Long Tall Ernie & The Shakers gaat goed. Onder de naam Jumping Johnny, treedt Jan Rietman op in Engeland en Duitsland.

In 1974 stapt Rietman over naar Unit Gloria waar op dat moment ook Robert Long en Bonnie St. Claire deel van uitmaken. Na korte tijd stapt Jan Rietman al weer over naar de Magix Box Band, de begeleidingsband van Specs Hildebrand.

In 1975 brengt Rietman een laatste single Pretty Woman onder zijn artiestennaam The Killer uit. Ook speelt hij piano op het nummer Het kleine café aan de haven van Vader Abraham. In 1976 verlaat hij Specs Hildebrand en wordt hij lid van Rainbow Train, de band van Hans Vermeulen.

In 1977 gaat Rietman aan de slag bij omroepvereniging NCRV, alwaar hij het radioprogramma Los Vast gaat presenteren. Binnen dit programma krijgt André van Duin een eigen programma: de Dik Voormekaar Show. Ook werkt Rietman mee aan de eerste LP van Luv'.

Van 1978 tot en met 1990 wordt het programma Los Vast uitgezonden vanaf locatie. Ahoy raakt 15 keer uitverkocht en eind jaren tachtig komen 60.000 bezoekers naar de Rotterdamse Kuip. Met de Rietman Band treedt hij op in verschillende televisieprogramma's en in 1988 treedt de Los Vast Band op als begeleidingsband van Anita Meijer.

Ook heeft hij studio-opnames gedaan met de Eindhovense Rock N' Roll band Mac Taple.

Van 1994 presenteert Rietman radioprogramma's voor Radio Noordzee.

In 1995 brengt Rietman een soloalbum uit, Don't shoot the pianoplayer, die boven verwachting zeer goed verkoopt (30.000 stuks). Hiervan verschijnt de single Fast and Friendly.
 

Van 1996 tot en met 1998 verzorgt Rietman met zijn band de muziek in Ron Brandsteders programma Moppentoppers op RTL4. Ook werkt hij mee aan televisieshows van André van Duin. In november 1998 verschijnt het album The Circle of Love met instrumentale nummers.

In 1999 brengt Rietman met zijn Jan Rietman Band het album Heroes and Friends uit. Hierop staat onder andere en duet van Herman Brood en André van Duin, maar ook artiesten als Guus Meeuwis, Henk Westbroek, Han van Eyk, Gerard Joling, Jody Pijper, André Hazes, Bert Heerink, Anita Meijer en Gerard Joling werken mee. Op het album staan nummers van onder andere Elvis Presley, Righteous Brothers, Elton John, The Beatles en The Rolling Stones. Naast zijn andere werkzaamheden door, werkt Jan Rietman aan een televisieprogramma waarin hij plaatsen bezoekt waar bekende nummers zijn ontstaan.

In 2000 werkt Rietman samen met Jody's Singers aan het album Het grote meezingfeest. Het album is een grote medley van bekende Nederlandse en buitenlandse nummers. In 2001 verlaat Rietman Radio Nationaal.

In 2002 schrijft Rietman het nummer At your service dat gezongen wordt door Gerard Joling. Zelf speelt hij ook mee op de single. Het nummer is ontstaan na de moord op de politicus Pim Fortuyn.

Rietman is nog steeds actief als muzikant voor diverse TV programma's, zoals Het gevoel van.... 

http://www.janrietman.nl/web/Biography.html

BIOGRAPHY UK
The Arnhem Band 'MOAN' would have Jan Rietman and this is the beginning of a succes-period in the Dutch Club Circuit. 'MOAN becomes 'Long Tall Ernie & The Shakers' and they have a lot of hits. He receives Golden Records and does a tour in the radio and TV. More often people asked him to play the piano with them. He wins the 3rd price of the Loosdrechts Festival, becomes an arranger in the Record Studio's for The Golden Earring and Andre van Duin and is working together with top-producers as Hans van Hemert and Peter Koelewijn, artists with many hits.
 

BRON / SOURCE: Dik Voormekaar Plaza / Wikipedia


NIEUWS / NEWS


Broadcasted: August 05, 2007
SOURCE: OMROEP GELDERLAND TV

OMROEP GELDERLAND TV INTERVIEW

11.02.2012 DE NIEUWE SINGLE . . .

Uitgebracht voor Long Tall Ernie (Arnie treffers),
die nu 65 jaar zou zijn geworden.
http://www.janrietman.nl/web/Welcome.html

T H E   B A N D S:
Corrections: Use My Guestbook
 1968        SUNNY SET

 1969 - 1970 THE BLUE STARS


Klik voor vergroting / Click to Enlarge

 1970        DYNAMIC ORGAN TRIO

 1970        THE SUNNY SET (with D.C.Lewis)

 197? - 1972 OCTOPUS


Klik voor vergroting / Click to Enlarge

 1971 - 1972 MOAN

 1972 - 1974 LONG TALL ERNIE & THE SHAKERS

 1973        THE PONTIACS


Klik voor vergroting / Click to Enlarge

 1974        UNIT GLORIA

 1974        MAGIC BOX BAND (Specs Hildebrand)


Klik voor vergroting / Click to Enlarge

 1976        RAINBOW TRAIN

Klik voor vergroting / Click to Enlarge

 1977        DE HANGJASSEN

 1978 - 20?? JAN RIETMAN BAND

 1988        LOS VAST BAND


 


 


 © Copyrights Freetimeweb